onsdag 16 december 2009

Peter Eriksson försvarar arbetslösheten, genom folkomröstning om Euro

Det är på modet med Euro igen och åter igen väcks frågan folkomröstning eller ej. Jan Björklund debatterar med Peter Eriksson. Debatten är inte direkt het men det är ganska kul att Peter Eriksson försvarar vår arbetslöshet och säger att det inte är så farlig, intressant kommentar för att sitta i opposition.
Frågan om Euro eller inte är fruktansvärt svårt att ta ställning till i vissa fall kan det vara bra att vara egen och i andra fall kan det vara bra att vara med de större grabbarna. Kortsiktigt vill vi att vi får igång export (vad de nu kan vara nu för tiden) men långsiktigt vill vi får in riktigt bra med pengar i landet. Det är som ränta det är bra med låg ränta så länge man sitter på det dyra huset.

Jag tycker det är fegt av dem båda att kullra över beslutet på människor som löser sina vardagliga problem med SMS lån. Ta er i kragen och fatta ett beslut för folket.

2 kommentarer:

  1. Om man aer aer i sitsen att man funderar paa att ta SMS-laan ska man nog ta och skaffa sig hjaelp paa annat vis. Ex genom socialen ekonomisk raadgivning eller annat.

    SvaraRadera
  2. ...att laegga beslutet om Euron paa politikerna maaste i saa fall foeregaas av ett riksdagsval daer politikerna redovisar vad de vill efter valet med Euron och Eu-medlemskapet.

    SvaraRadera